LektionerUndervisningen er delt op i 3 lektioner, som jeg nøje har udvalgt ud fra mit kendskab til at hvordan man lave spændende figurer at se på, med attitude og kraft. Ønskes der flere lektioner er det også muligt.
Konstruktion.
At konstruere sin tegning er en af de vigtigste og mest grundlægende færdigheder i tegnekunst. Det er vigtigt at lære at konstruere sine tegninger, fordi det er en del af en arbejdsproces, som tvinger tegneren til at tænke i rumlige former. Når man har lært at konstruere sine tegning i simple geometriske figurer, som cirkler, kasser, trekanter osv, kan man nemmere tegne sin figur igen og igen, og holde den på ”model” som det hedder. Konstruktionen er skelettet i figuren, herefter tegnes alle detaljerne på, hår, tøj, sko og osv.
Design.
Som tegner er det og kunne designe nye figur en nødvendig evne og besidde. Godt design har rytme og flow i sit udtryk, det er enkelt og skåret ind til benet. Som designer skal men for eksempel tænke på at runde former er behagelige at kigge på, hvorimod kantede forme er sværere at kigge på, men antages for at være mere sofistikeret. Figurens design er en klar afspejling af karakterens personlighed og psyke. Figurdesignet skal desuden have den evne at det drager tilskueren ind i historien. Det er vigtigt at figurdesignet har ”appeal”, det vil sige at den er en tiltrækkende, det betyder ikke figuren skal ikke være smuk, men derimod spændende at kigge på. En ond karakter har også appeal, såvel som helten eller heltinden.
Posing.
Posing (eller positur) er karakterens stilling, tegnet sådan at der fortælles en historie på en interessant måde. Udover det skal stillingen vise figurens personlighed og sindstilstand, så klart som muligt. Hvis karakteren er ked af det er kropssproget nedtonet og indadvendt, og der er større fokus på ansigtet. På en glad karakter er kropssproget udadvendt og åben. Alle karakterens følelser har direkte indflydelse på figurens pose.